FACE TV

Schmidt Dodiku: Doći ću Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tada, ja sam visoki predstavnik!

Naglasio je podršku međunarodne zajednice tom procesu te naglasio da će reagirati na poteze koji bi mogli ugroziti stabilnost zemlje.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2024. u 08:37 Bljesak.info
Schmidt Dodiku: Doći ću Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Christian Schmidt za Bosnu i Hercegovinu istaknuo je važnost Daytonskog sporazuma u očuvanju stabilnosti zemlje.

U gostovanju u subnotu na FACE televiziji gdje je naglasio potrebu zaustavljanja retorike koja bi mogla ugroziti mir.

Pozvao je na suzdržanost u javnom dijalogu, upozoravajući da agresivne izjave ne doprinose rješavanju političkih kriza.

Schmidt je istaknuo važnost pažljivog praćenja situacije na terenu te je naglasio da je stanje u BiH bolje nego što se ponekad prikazuje.

Podsjetio je da je Daytonski sporazum ključan za opstanak zemlje te se protivio bilo kakvim planovima za ukidanje entiteta.

Govoreći o putu BiH prema EU, visoki predstavnik je istaknuo potrebu za izmjenama u Daytonskom ustavu kako bi se zadovoljili standardi EU.

Naglasio je podršku međunarodne zajednice tom procesu te naglasio da će reagirati na poteze koji bi mogli ugroziti stabilnost zemlje.

Na pitanje o izjavi Milorada Dodika o najavljenoj katastrofi, Schmidt je izrazio uvjerenje da katastrofa neće nastupiti, ali je naglasio da će međunarodna zajednica i on reagirati na bilo kakve poteze koji bi doveli do kršenja Daytonskog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close