VISOKI PREDSTAVNIK

Schmidt: Vrijeme je da se daytonski Ustav preoblikuje

Vrijeme je da se dejtonski Ustav preoblikuje u moderan ustavni okvir koji će pomoći u prevazilaženju etničke ili individualne diskriminacije i umjesto blokada otvoriti mogućnosti, rekao je Christian Schmidt.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, na današnjem je sastanku s predstavnicima civilnog društva poručio kako proces formiranja vlasti mora što prije biti završen, a da novoizabrane vlasti moraju u što kraćem roku postići napredak u provođenju odluka u grupi predmeta „Sejdić Finci“.

Što prije formirati vlast, provesti odluku Sejdić-Finci, ukinuti diskriminaciju 

Iz OHR-a je prioćeno kako se sastanak održao s ciljem razmjene mišljenja i ideja s prioritetnim reformama koje se odnose na ukidanje diskriminacije, promoviranje potpuno inkluzivnog demokratskog sistema u Bosni i Hercegovini i rješavanje drugih ključnih izazova s kojima se BiH suočava.

Vrijeme za reformu Ustava BiH 

"Želim da civilno društvo, posebno mladi ljudi, budu uključeni u ove aktivnosti. Vrijeme je da se dejtonski Ustav preoblikuje u moderan ustavni okvir koji će pomoći u prevazilaženju etničke ili individualne diskriminacije i umjesto blokada otvoriti mogućnosti. U najboljem smislu onoga o čemu je govorio nekadašnji njemački kancelar, pokojni Willy Brandt, trebali bismo imati više demokracije i sudjelovanja svakog građanina", rekao je Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close