Odluku potvrdio Sud BiH

SDA: Članovi SIP-a imaju legitimitet i obvezu raspisati izbore

"Izabrani članovi SIP-a imaju i legitimitet i obvezu da u skladu s Izbornim zakonom raspišu i provedu Opće izbore dok nadležne institucije moraju osigurati sve pretpostavke za njihovu organizaciju", stoji u priopćenju SDA.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2022. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije pozdravlja odluku Suda Bosne i Hercegovine kojom je odbijena tužba bivšeg člana Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Branka Petrića.

"Ovom odlukom je presuđeno da je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u ožujku 2020. godine izvršio imenovanja novih članova SIP-a BiH u skladu s Izbornim zakonom BiH. Obrazloženjem odluke su u potpunosti obesmišljene optužbe i argumentacija pojedinih političkih subjekata na račun zakonitosti načina izbora članova SIP-a, a naročito pokušaji osporavanja legitimiteta SIP-a da u postojećem sazivu provodi izborni proces", priopćili su iz SDA te dodali:

"Izabrani članovi SIP-a imaju i legitimitet i obvezu da u skladu s Izbornim zakonom raspišu i provedu Opće izbore dok nadležne institucije moraju osigurati sve pretpostavke za njihovu organizaciju".

Kopirati
Drag cursor here to close