Prepucavanja

SDP BiH Dodiku o genocidu, a Milanoviću o UZP-u

Iz SDP-a podsjećaju da su najviši internacionalni sudovi ''popunjeni najvećim ekspertima iz struke su utvrdili nepobitne sudske istine''.
Vijesti / Politika | 07. 07. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH objavila je priopćenje navodeći kako smatra da je ''zabrinjavajuće i tužno gledati kako se domaći dužnosnici, kao i oni iz okruženja, utrkuju u poricanju sudski utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini''.

Tisuće metara spisa

''Uvjeravanje da su svjedočenja, dokazi i činjenice jedna 'strana' priče, a ne prosta i neupitna historijska istina je poricanje neporecivog. Postaje žalosno gledati kako sa kićenih bina umišljeni državnici lažu sebe i one kojim se obraćaju, gubeći i onu mrvu dostojanstva koju su možda do tog trenutka mogli zadržati. Čak se trude i dalje, umjesto odavanja pijeteta, žrtve predstavljati prijetnjom što je ogavna i opasna praksa. Negiranje genocida, udruženog zločinačkog poduhvata, revidiranje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu u stvari samo daje pravu sliku o vama samima. Uzalud vam i bezbroj puta ponovljena laž, sve to ipak ostaje samo laž. Cijeli svijet zna da su partizani-antifašisti porazili fašiste, četnike i druge sluge sila Osovine. Taj antifašizam je temelj suvremene Bosne i Hercegovine. Cijeli svijet zna i prepozna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid i o važnosti i priznanju te istine je usvojena rezolucija UN-a'', navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

Iz SDP-a podsjećaju da su najviši internacionalni sudovi ''popunjeni najvećim ekspertima iz struke su utvrdili nepobitne sudske istine''.

''Tako je utvrđeno'', navode iz te stranke, ''da su u Bosni i Hercegovini počinjeni genocid i udruženi zločinački poduhvat, za ove i druge zločine protiv čovječnosti sudilo se konkretnim nalogodavcima i počiniteljima unutar zlotvorskih sustava, čija krivica za zlodjela je utvrđena van svake sumnje te da Arhiv Internacionalnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sadrži tisuće dužnih metara fizičkih spisa i više od tri petabajta digitalnih podataka, uključujući karte, predmete, dokumente, fotografije, audiovizualne snimke, baze podataka i druge vrste akata''.

Poruke iz Bratunca

''Radi se o najdokumentiranijim sudskim procesima i najobimnijim dokaznim materijalima u novijoj historiji, koji su temelj svih presuda kojim je do u detalje dokazan svaki od počinjenih i presuđenih zločina. Da podsjetimo, jedan petabajt je otprilike jednak 500 milijardi stranica standardnog printanog teksta ili 200 miliona fotografija od pet megabajta. Zatim to Milorade, Miloše i Zorane pomnožite sa tri! Džaba vam sve bine i govori, vaše tisuću puta ponovljene laži nikada ni približno ne mogu zasjeniti tisuće sati, milijune stranica teksta, stotine tisuća fotografija, dokumenata, video zapisa, fotografija i drugih dokaza koji neumoljivo govore istinu. Ta istina ne ide nigdje i ne izbljeđuje. Puno bi lakše i bolje bilo da prihvatite istinu, pokažete poštovanje prema žrtvama i prestanete se daljnjim laganjem koje ne pomaže ni živima ni mrtvim'', objavili su iz SDP-a BiH.

Podsjetimo, Milorad Dodik, čelnik SNSD-a i predsjednik RS-a, u subotu je u Bratuncu negirao genocid a predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, rekao je u Tomislavgradu kako štetno što se iz bošnjačke javnosti u BiH Hrvatsku naziva agresorom, te ponovio kako su Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane najzaslužnije što je Bosna i Hercegovina država u današnjim granicama.

''Nije lijepo slušati svaki drugi dan o nekom udruženom zločinačkom pothvatu ili o tome da je hrvatska vojska bila okupatorska'', rekao je Milanović.

Kopirati
Drag cursor here to close