Promjena

SIP BiH - odgođeni izbori na svim biračkim mjestima u Fojnici

Središnje izborno povjerenstvo BiH je jutros u nastavku 75. sjednice, na osnovu članka 14.2 Izbornog zakona BiH donijelo Odluku o izmjeni Odluke o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2024. godine
Vijesti / Politika | 06. 10. 2024. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je jutros u nastavku 75. sjednice, na osnovu članka 14.2 Izbornog zakona BiH donijelo Odluku o izmjeni Odluke o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2024. godine u osnovnim izbornim jedinicama u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće kojom se osim u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu izbori odgađaju i na svim biračkim mjestima u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

S obzirom da je Općinsko izborno povjerenstvo Fojnica obavješteno da će navedena odluka biti razmatrana na sjednici SIP BiH data im je instrukcija da sačekaju sa otvaranjem biračkih mjesta kako bi se sav izborni materijal bez kompromitiranja ponovo uz pratnju policije vratio općinskom izbornom povjerenstvu, naravno uz ustaljenu proceduru primopredaje materijala.

Birališta za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini otvorena su u 7 sati, a priliku da ostvare biračko pravo građani će imati do 19 sati do kada mogu birati općinske načelnike i članove općinskih vijeća, te gradonačelnike.

Lokalni izbori neće biti održani u općinama Jablanica, Konjic, Kiseljak i Kreševo koje su pogođene poplavama, odlučila je Centralna izborna komisija BiH na jučerašnjoj sjednici.

Novi datum za održavanje izbora u ovim općinama i biračkim mjestima biće saopćen naknadno

Kopirati
Drag cursor here to close