Podijelili fotelje

Skupština Saveza općina i gradova FBiH izabrala novo vodstvo

Novo rukovodstvo Saveza naglasilo je potrebu za jedinstvenim stavovima članica u zastupanju interesa jedinica lokalne samouprave pred višim razinama vlasti.
Vijesti / Politika | 30. 09. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izborna Skupština Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOGFBIH) održana je u Neumu.

Suad Huskić izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Saveza, Smiljan Vidić za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine, Hamdo Ejubović za predsjedavajućeg Predsjedništva Saveza, a Mladen Mišurić Ramljak za zamjenika Predsjedavajućeg.

Naime, njihove funkcije će se rotirati nakon dvije godine, a novo rukovodstvo Saveza naglasilo je potrebu za jedinstvenim stavovima članica u zastupanju interesa jedinica lokalne samouprave pred višim razinama vlasti.

Foto: PR / Skupština Saveza općina i gradova FBiH izabrala novo vodstvo 

U tematskom dijelu Skupštine, uvodničar Enver Išerić, direktor Zavoda za javnu upravu Federalnog ministarstvo pravde sa prisutnima je prodiskutirao primjenu Zakona o principima lokalne samouprave u FBiH i značaju za jedinice lokalne samouprave.

Zaključeno je da ministarstvo u suradnji sa Savezom radit će na usuglašavanju zajedničkih stavova po pitanju mogućih izmjena Zakona.

Na Skupštini su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu Saveza općina i gradova FBiH I izvještaj direktorice Saveza općina i gradova FBiH.

Aktivnosti i unapređenje rada Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine podržavaju Ambasada Kraljevine Švedske i Ambasada Švicarske u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close