Zvizdić

Sve razine u krizi

Zvizdić kako mehanizam koordinacije funkcionira te da u posljednjih nekoliko mjeseci ne postoji bilo kakav zastoj u realizaciji planiranih aktivnosti koje su kauzalno povezane s tijelima ili procedurama mehanizma koordinacije.
Vijesti / Politika | 31. 10. 2017. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Evidentno je da su parlamenti/skupštine na svim razinama u BiH u nekoj vrsti stvarne ili latentne krize i da negativne posljedice takvog stanja najviše trpe izvršne razine vlasti. Djelovanje izvršne i zakonodavne vlasti je uvijek u uzročno-posljedičnoj vezi i blokada jedne razine vlasti sasvim sigurno vodi k blokadi druge razine vlasti'', rekao je u intervjuu za Nezavisne novine predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Dodao je kako u konačnici trpe svi građani BiH, jer se usporava ili blokira implementacija reformi i realizacija razvojnih projekata, koji su preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje životnog standarda svih stanovnika.

''Nažalost, u BiH neracionalna i partikularna politička logika često nadvlada racionalnu, životno važnu ekonomsku logiku i time upadamo u spiralu neproduktivnih stranačkih i ideoloških prepucavanja'', rekao je.

Kaže kako mehanizam koordinacije funkcionira te da u posljednjih nekoliko mjeseci ne postoji bilo kakav zastoj u realizaciji planiranih aktivnosti koje su kauzalno povezane s tijelima ili procedurama mehanizma koordinacije.

''Pri tom treba imati na umu da je riječ o vrlo složenom sustavu, pri čemu se naglasak uvijek stavlja na poštivanje ustavnih nadležnosti i na kvalitetu finalnog produkta, što zahtijeva stručan i sistematičan pristup, ali i vrijeme potrebno da se u potpunosti ispoštuju predviđene procedure. Zbog toga se ponekad može steći dojam da je sam sustav spor, ali ono što je bitno jeste da je efikasan i da u ovom momentu daje očekivane rezultate'', rekao je, između ostalog, Zvizdić za Nezavisne novine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close