Glavni izvor

Veleposlanstvo SAD-a: Sankcionirani izvori prihoda za Dodikovu korumpiranu mrežu

''Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao osobno bogatstvo preko kompanija povezanih s njim i njegovim sinom Igorom Dodikom'', navodi se.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2024. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo SAD-a u BiH oglasilo se danas povodom u novih sankcija Američkog ministarstva financija (OFAC) tvrtkama i pojedincima u BiH.

Sankcije su izrečene za Milenka Čičića i Đorđa Đurića, a kada je riječ o tvrtkama, to su Infinity International Group, Infinity Media, K-2 Audio, Sirius 2010 i Kaldera Company, ali i tvrtka Prointer povezana s Igorom Dodikom.

Također, sakcije su uvedene i za Una TV, povezanu s obitelji Milorada Dodika.

"Danas je Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva financija (OFAC) odredio sedam subjekata koji osiguravaju glavne izvore prihoda za korumpiranu pokroviteljsku mrežu predsjednika RS Milorada Dodika.

Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao osobno bogatstvo preko kompanija povezanih s njim i njegovim sinom Igorom Dodikom.

Dok Milorad Dodik i njegova obitelj pokušavaju destabilizirati regiju i ugroziti budućnost BiH u euroatlantskim institucijama, Sjedinjene Američke Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivanja pojedinaca na odgovornost za svoje postupke.

Osobe ili subjekti koji sudjeluju u aktivnostima s pojedincima i subjektima koji su danas sankcionirani riskiraju sankcije", naveli su iz Veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close