Redovita sjednica

Vlada HBŽ podijelila novac općinama, gradovima, društvima...

Vlada Hercegbosanske županije na sjednici usvojila je Odluku o raspodjeli sredstva za sufinanciranje projekata.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2024. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 7. sjednici Vlada Hercegbosanske županije na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije utvrdila je Prijedlog Zakona o lovstvu Hercegbosanske županije koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru. Usvojena je i Odluka o namjeni sredstava ostvarenih od zakupa, promjene namjene, zamjene i koncesije poljoprivrednog zemljišta te je također upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o raspodjeli sredstva za sufinanciranje projekata iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera „Potpora općinama – vodoprivreda“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2024. godinu. Riječ je o iznosu od 700 000 KM.

  • Općina Tomislavgrad Projekt infrastrukture u naselju Bobara 276.448,51
  • Općina B. Grahovo Rekonstrukcija distributivne mreže sustava vodoopskrbe Bos.Grahovo – LOT 2 13.203,63
  • Grad Livno Izgradnja vodoopskrbne mreže Guber 315.175,54
  • Općina Kupres Zamjena dotrajalih cijevi i ugradnja vodomjera na relaciji od izvorišta Šadinac i Hajdarevac do ulaza u grad 51.483,78
  • Općina Drvar Rekonstrukcija vodovodne mreže u Drvaru – dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – KRAK 1 – završna faza 20.575,60
  • Izgradnja dijela kanalizacijske mreže u općini Drvar, trasa dionice A:T4-T5 – faza I (RO39 do RO42), u dužini L=113 m 7.795,84
  • Općina Glamoč Uređenje izvorišta Rorsko vrelo 14.877,70

Primljeno je k znanju Izvješće o statusu odobrenih projekata odnosno implementaciji sredstava namijenjenih za financiranje /sufinanciranje lokalne cestovne infrastrukture na području Hercegbosanske županije. U izvješću je navedeno uz ostalo kako su implementirani svi planirani projekti. Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije primljeno je k znanju Izvješće o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za 2023. godinu i upućeno je u daljnju skupštinsku proceduru.Na prijedlog Ministarstva gospodarstva usvojena je Odluka o utvrđivanju interesa za izgradnju solarne elektrane u općini Glamoč ukupne snage 500 MW kao i Odluka o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju fotonaponske solarne elektrane u općini Glamoč ukupne snage 500 MW. Također usvojena je i Odluka o utvrđivanju interesa za izgradnju fotonaponske solarne elektrane u općini Bosansko Grahovo ukupne snage 25 MW i Odluka o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju fotonaponske solarne elektrane u općini Bosansko Grahovo ukupne snage 25 MW. Vlada Hercegbosanske županije usvojila je danas i Odluku o davanju suglasnosti na Smjernice ekonomske i fiskalne politike Hercegbosanske županije za razdoblje 2025.-2027. godine. Usvojen je i Nacrt Programa javnih investicija Hercegbosanske županije 2025-2027. godine.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Odluku o odobravanju financijskih sredstava Službi zaštite i spašavanja-Gorskoj službi spašavanja; riječ je o iznosu od 40 000 KM, koji će biti raspoređen na način Gorska služba spašavanja Hercegbosanske županije 20 000 KM i Gorska služba spašavanja Tomislavgrad 20 000 KM.

Odlukom su odobrena financijska sredstva prema Sporazumu o reguliranju međusobnih prava i obveza u svezi izvođenja obuke i polaganja ispita u oblasti vatrogastva – odobrena sredstva za školovanje 10 vatrogasaca. Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije za 2024. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama Hercegbosanske županije;

Odobravaju se financijska sredstva za financiranje vatrogastva u ukupnom iznosu od 60.000,00 KM gradu/općinama Hercegbosanske županije, i to :

  1. Livno 9.000,00 KM
  2. Tomislavgrad 9.000,00 KM
  3. Kupres 9.000,00 KM
  4. Glamoč 9.000,00 KM
  5. Bosansko Grahovo 9.000,00 KM
  6. Drvar 9.000,00 KM
  7. DVD Sveta Ana Lištani-Livno 6.000,00 KM
  8. UKUPNO 60.000,00 KM

Vlada Hercegbosanske županije danas je dala suglasnost na Odluku o izmjenama i dopune Odluke o uvjetima za korištenje prava na jednokratnu novčanu pomoć s listom teških bolesti i teških tjelesnih povreda na temelju kojih uposlenik može ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije usvojene su Odluke o davanju suglasnosti na program utroška sredstava iz tekućih potpora za šport i kulturu za 2024. godinu. Sredstva izdvojena za ovaj dio su 400 000 KM za šport i 300 000 KM za kulturu koja će biti raspoređena putem Javnih poziva. Doneseno je i nekoliko Odluka o davanju suglasnosti za provedbu postupka javne nabave Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića između ostalog za sanaciju učionica na II. katu glavne školske zgrade , izmjenu krova pomoćnog objekta, sanaciju športske dvorane, nabavu računalne opreme. Također za ovu namjenu Vlada je danas izdvojila i financijska sredstva.

Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije danas je dana suglasnost za nabavu uređaja za mjerenje alkoholiziranosti vozača-alkometri te nabavu opreme za kriminalističku tehniku.

Na sjednici Vlada Hercegbosanske županije odobrila je sredstva u iznosu od 200 000 KM na poziciji „Transfer za općine – 1100 godina krunidbe kralja Tomislava“ . Odlukom Vlade Hercegbosanske županije odobrena su financijska sredstva Odboru za žalbe FBiH.

Usvojena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u svrhu novčane podrške Zakladi Linnovate iz Livna za poticanje unaprjeđenja gospodarskog razvoja kroz tehnološki napredna poslovanja. Riječ je o iznosu od 50 000 KM.

Vlada je danas Odlukom odobrila financijska sredstva za izdavačku kuću Naša ognjišta d.o.o. u svrhu objavljivanja monografske knjige „1993“ autora Zorana Filipovića u iznosu od 5000 KM , KUD – u Drvar u povodu proslave 100 godina postojanja 10 000 KM i Moto-klubu „Grizzly“ Drvar 3000 KM. Odlukom su odobrena i financijska sredstava u iznosu od 3000 KM kao financijska pomoć za troškove organizacije izložbe koja će se održati u prvoj polovici lipnja ove godine pod nazivom „Glamoč i tajne kovane vjekovima“. Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije nakon provedene natječajne procedure donesena je Odluka o imenovanju dr. Ivanke Živković ravnateljicom Doma zdravlja Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close