Odluka je teška

Vlast u RS donosi odluku o sudjelovanju na lokalnim izborima

Na sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj danas će biti donesena konačna odluka o sudjelovanju na lokalnim izborima u listopadu.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2024. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj danas će biti donesena konačna odluka o sudjelovanju na lokalnim izborima u listopadu.

Na jučerašnji sastanak koji je sazvao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić nisu došli predstavnici Partije demokratskog progresa, Srpske demokratske stranke, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta, koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio da su "izdajnici i da rade za Christian Schmidta koji je nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH".

''Mi ćemo do sutra odlučiti hoćemo li se odazvati na izbore. Moja osobna je odluka da ne idemo, ali ću saslušati i drugačije mišljenje i u vlastitim redovima. Odluka je teška, veoma odgovorna i izabrat ćemo najmanje zlo za Republiku Srpsku'', rekao je juče Dodik.

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, kojeg vlast u RS ne priznaje, nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, u Narodnoj skupštini RS je na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a usvojen Izborni zakon RS. Međutim, predstavnci bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS su pokrenuli veto, zbog čega zakon ne može stupiti na snagu.

Prethodno je SIP raspisao izbore, a rok za prjavljivanje je 24. svibanj.       

Kopirati
Drag cursor here to close