'?Rezolucija nije jedinstvena''

Vučić: Kolektivni Zapad pripremio "savršenu oluju" protiv Srbije

''Protiv nas je to bilo kao savršena oluja, jer protiv nas je bio kompletan kolektivni Zapad, dakle EU, plus ovi što nisu EU a kao da jesu''
Vijesti / Politika | 25. 05. 2024. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, povodom donošenja rezolucije o Srebrenici, suočila sa "savršenom olujom" koju je protiv nje pripremio kolektivni Zapad, ali da rezolucija nije donesena jedinstveno, kako su očekivali, jer su podcijenili Srbiju.

"Nema sumnje da smo u gotovo nemogućim uvjetima uspeli da uradimo ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju", istaknuo je Vučić.

"Mi smo se suočili s najtežom temom. Protiv nas je to bilo kao savršena oluja, jer protiv nas je bio kompletan kolektivni Zapad, dakle EU, plus ovi što nisu EU a kao da jesu, ali su još jači zaštitnici prekooceanskih interesa - Švicarska, Norveška, San Marino, Andora, Lihtenštajn i svi ostali", rekao je Vučić za TV Prva.

Dodao je da su tu protiv Srbije bili i Amerika, Kanada, kao i Australija i Novi Zeland.

"Imali ste kosponzore koje su najčešće primoravali, a neki su se i sami javili, poput Čilea, Ruande i nekih drugih zemalja, dakle s različitih kontinenata. Švicarski su htjeli da kažu da je to cros-continent support, dakle da imaju podršku odsvuda i da je to normalno i oni su očekivali da će to biti gotovo jedinstveno donesena", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close