Dio povijesti

Vučić: Titova grobnica ostaje u Beogradu

Vijesti / Politika | 21. 09. 2024. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, potvrdio je da grobnica Josipa Broza Tita neće biti izmještena iz Muzeja Jugoslavije, ističući da će Tito ostati dio srpske i jugoslovenske povijesti.

U intervjuu za portal Politico, Vučić je izjavio:

"To se neće dogoditi. Nikada nisam bio veliki fan komunista i komunističkog režima, ali Josip Broz je dio naše povijesti. On je ovdje živio i ovdje je sahranjen."

Politico je Tita opisao kao "titana jugoslovenske povijesti" i podsjetio na njegov dugogodišnji vladavinu dok je Jugoslavija bila komunistička država.

U tekstu se navodi da ulice u Sarajevu, Mostaru, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji i dalje nose Titovo ime, a spominju se i ulice u zemljama kao što su Alžir, Brazil, Egipat te u nekoliko zemalja EU.

Mogućnost premještanja Titove grobnice nedavno je pokrenuo gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, koji je također sugerirao podizanje spomenika Draži Mihailoviću, vođi četnika u Drugom svjetskom ratu. Vučićeva izjava jasno ukazuje na to da se planovi za premještanje grobnice neće realizirati.

Kopirati
Drag cursor here to close