Pitanje, pitanje...

Vukanović pita: Koliko imamo sky ministara?

''Koliko imamo sky ministara? Košarac je izgurao ovog nekog. Što SIPA nije ništa uradila i rekla: 'kako ste ovog nekog Turčina koji je optužen za pranje novca postavili za konzula''', pitao je Vukanović tijekom gostovanja.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2024. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, gostovao je u Danu uživo na N1 i govorio o brojnim aktuelnim političkim temama.

Komentirao je posljednje vijesti da će SNSD i cijela koalicija RS izaći na izbore po Izbornom zakonu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

''Upravo smo dobili potvrdu od službenika SIP-a da je SNSD sve završio i da samo čeka formalno. Ima sada jedna procedura elektronska – potpisi, dokumenti SIP-a…. Oni su sve završili samo se formalno čeka. Odigrali smo sa njima gambit. To su najveće kukavice i neprijatelji BiH, Republike Srpske i svih nas. Željeli su da se izvuku, ali sam ja rekao: Srbende, zašto nema ovoga izbornog zakona? Pa onda pauza, izlaze zovu Dodika. Žunić zove Dodika da pita. ‘šta ćemo dva sata se odlaže kolegij’. I onda dolazi Dodik i kaže: 'što vi ne potpišete''' navodi Vukanović.

Na upit zašto nije otišao na sastanak sa Nenadom Stevandićem, kaže:

''S kriminalcima i mafijašima nema nikakvog razgovora. Oni su uzurpatori. To su ljudi koji su zarobili institucije, došli tu putem izborne krađe'', kaže Vukanović, i nastavlja:

''Koliko imamo sky ministara? Košarac je izgurao ovog nekog. Što SIPA nije ništa uradila i rekla: 'kako ste ovog nekog Turčina koji je optužen za pranje novca postavili za konzula'. Što Željka Cvijanovic kaže? Mi ćemo ga svezati i oprati, ruke. Ma nemoj, da vidimo odakle novac. Zašto sada ne izađe Konaković, i na stranu, ne kaže 'evo sve, mi smo tvrdili da ćemo s Dodikom praviti novi iskorak, mi smo krivi što su građani taoci ovo države''.

Kopirati
Drag cursor here to close