Blokirao ulaz u NSRS

Vukanović: Smeta vam parkirano vozilo, a ne smeta nestalih 70 milijuna

"Uzmete auto paukom i to je to. Šta ja da radim sada. Gaze nas godinu dana. Vama ne pravim problem. Vi radite po zakonu", rekao je Vukanović policajcima.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2023. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba zastupnika Za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović parkirao je svoj automobil na ulaz u zgradu parlamenta Srpske što je premijer Radovan Višković okarakterizirao kao rušenje digniteta Skupštine.

Rušenje digniteta

Vukanović je novinarima objasnio da je to učinio zbog toga što nije izabran potpredsjednik parlamenta iz reda opozicijskih stranaka, prenosi Srna.

Predsjednik Vlade Republike Srpske, pri izlasku iz zgrade parlamenta Srpske, kratko je prokomentirao da Vukanovićev postupak predstavlja rušenje digniteta Narodne skupštine Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske nije danas izabrala Milana Petrovića za potpredsjednika parlamenta koga je na tu funkciju predložio SDS.

Podsjetimo, zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske Nebojša Vukanović u utorak je svojim vozilom blokirao ulaz u ovu instituciju zbog, kako je rekao, samovolje vladajuće većine i odbijanja da Milan Petrović iz SDS-a bude izabran za potpredsjednika NSRS.

"Godinu nas teroriziraju"

Za Petrovića je glasalo 22, jedan zastupnik je bio protiv dok ih je 29 bilo suzdržanih.

"Blokirao samo zato što su terorisiti i siledžije. Uzmete auto paukom i to je to. Šta ja da radim sada. Gaze nas godinu dana. Vama ne pravim problem. Vi radite po zakonu", rekao je Vukanović policajcima.

Na komentar policijskog službenika da "se nada da je skrenuo pažnju i da preparkira vozilo", kazao je kako "ne može", prenosi N1

"Ima prostora da se uđe. Morate shvatiti, vama smeta vozilo 10 minuta parkirano pored kojeg može da se uđe, a ne smeta vam 70 milijuna iz EP nestalih, 70 kg kokaina. Čovjek došao unutra, ne da da uzmemo jednog potpredsjednika, godinu nas teroriziraju. Nećemo biti u okvirima koje nam nameće režim. To je bio spontani potez, krik zbog nametanja. Kažu kupili su 50 zastupnika, mogu raditi što hoće. Pa evo i ja mogu raditi…", rekao je Vukanović.

Imao je salvu uvreda prema vladajućim zastupnicima te je poručio kako ovo nije upereno protiv policije već Stvenadića i režima.

Radovan Višković, premijer RS rekao je kako je ovo rušenje digniteta NSRS.

Kopirati
Drag cursor here to close