priopćenje

"Zelene beretke" Grada Mostara: Kebo narušava ugled Armije BiH

Vijesti / Politika | 13. 02. 2015. u 09:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branitelja "Zelene beretke" Grada Mostara osudilo je postupke Mirsada Kebe, koji, kako se navodi u priopćenju, svojim medijskim istupima blati i narušava ugled Armije Republike BiH.

Iz tog udruženja ističu da je Mirsad Kebo zaboravio nepravde koje su sličnim postupcima nanesene zapovjednicima Armije Republike BiH i to generalima Mehmedu Alagiću i Rasimu Deliću, a preko njih i svim časnim borcima Armije Republike BiH i građanima Republike BiH.

U priopćenju se navodi kako svaki ratni zločin zaslužuje procesuiranje i osudu, te pozivaju Kebu da uradi nešto po pitanju zločina počinjenih 1992. na Uborku kod Mostara, zločina nad Bošnjacima u istočnoj Hercegovini 1992. godine, kao i po pitanju 13 nestalih pripadnika Armije Republike BiH 1993. u Mostaru.

"Kako isti navodi da je njegova dužnost bila da dokumentaciju kojom raspolaže preda nadležnom tužiteljstvu, taj svoj čin nije trebao iskorištavati i zlorabiti za svoju medijsku politikantsku promociju", navodi se na kraju priopćenja udruge ''Zelene beretke" Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close