Nova odluka

Zeljki i Zorniću ponovno propisane mjere zabrane

Mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja boravišta, oduzimanje putnih isprava, zabranu obavljanja službene dužnosti i kontaktiranja sa svjedocima.
Vijesti / Politika | 07. 08. 2024. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hermedinu Zorniću i Slavenu Zeljki, koji se sumnjiče za kaznena djela zloupotrebe položaja u kompaniji Operator - Terminali FBiH, ponovno su propisane mjere zabrane.

Iako je 1. kolovoza navedeno kako su mjere zabrane ukinute, u suštini ukinuto je prvobitno rješenje o mjerama, nakon čega je danas zakazano novo ročište.

Tim povodom, mjere koje su i prvobitnom rješenju propisane, ponovno su na snazi kako za Zornića, tako i za Zeljku, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kako je ranije navedeno, iz Suda i Tužiteljstva KS, mjere zabrane uključivale su zabranu napuštanja boravišta, oduzimanje putnih isprava, zabranu obavljanja službene dužnosti i kontaktiranja sa svjedocima.

Zornić i Zeljko su uhićeni 9. srpnja te se sumnjiče da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator - Terminali FBiH bez raspisivanja javnog oglasa, odnosno mimo procedura.

Gospodarsko društvo "Operator - Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Naknadnim odlukama Vlade FBiH, Društvu je na korištenje i raspolaganje dodijeljena imovina Energopetrola d.d., koja je izuzeta iz procesa dokapitalizacije od strane INA/MOL d.d.

Kopirati
Drag cursor here to close