Brojke samo rastu

Afganistan: U potresu poginulo gotovo tisuću ljudi

Dužnosnik lokalne vlade rekao je za BBC da će broj poginulih vjerojatno rasti.
Vijesti / Svijet | 22. 06. 2022. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na istoku Afganistana u potresu jakosti 6.1 prema Richteru poginulo je, prema posljednjim podacima, gotovo tisuću ljudi. Najviše je žrtava u pokrajini Paktika. Potres je rano jutros pogodio gusto naseljene dijelove Afganistana i Pakistana, a o njegovoj snazi govori podatak da se osjetio čak i u Indiji.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude u pokrajini Paktika na nosilima, u ruševinama, uništenim domovima, prenosi Hina. 

Dužnosnik lokalne vlade rekao je za BBC da će broj poginulih vjerojatno rasti.

Potres jakosti 6,1 po Richteru pogodio je jutros dijelove gusto naseljenog Afganistana i Pakistana, objavio je američki geološki zavod (USGS). Potres je pogodio područje oko 44 km od grada Kosta na jugoistoku Afganistana, a epicentar je bio na dubini od 51 km, prema USGS-u.

Potres se osjetio u rasponu od oko 500 km u Pakistanu, Afganistanu i Indiji, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Centar je objavio kako su svjedoci izvijestili da su osjetili potres u glavnom gradu Afganistana - Kabulu, kao i u glavnom gradu Pakistana - Islamabadu.

Kopirati
Drag cursor here to close