Taoci

Američka poruka Izraelu: Vrijeme je

Netanyahu je zahvalio Bidenu na podršci državi Izrael koja, kako je istaknuo, traje 50 godina.
Vijesti / Svijet | 26. 07. 2024. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka poruka Izraelu na sastanku predsjednika SAD Joea Bidena i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua bila je da je vrijeme da se oslobode taoci i postigne sporazum o prekidu vatre, izjavio je glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller.

"Moramo postići ovaj dogovor. Radili smo na tome već neko vrijeme. To su bili teški pregovori. Napravili smo napredak. Imamo okvir za dogovor. Sada moramo premostiti konačne razlike i postići dogovor kako bismo svi mogli ići naprijed", rekao je Miller novinarima, a prenosi Times of Israel.

Sastanku Bidena i Netanyahua prisustvovali su i američki državni tajnik Antony Blinken, savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost John Finer, američki veleposlanik u Izraelu Jacob Lew, najviši dužnosnik Bijele kuće za Bliski istok Brett McGurk i specijalni izaslanik Bijele kuće za Bliski istok Amos Hochstein.

U izaslanstvu Izraela bili su i ministar za strateška pitanja Ron Dermer, savjetnik za nacionalnu sigurnost Tzachi Hanegbi, izraelski veleposlanik u SAD Michael Herzog, Netanyahuov šef ureda Tzachi Braverman, premijerov vojni tajnik Roman Gofman i njegov savjetnik za vanjsku politiku Ofir Falk.

Netanyahu je zahvalio Bidenu na podršci državi Izrael koja, kako je istaknuo, traje 50 godina.

  / Prosvjed pred Kongresom | Foto: Craig Hudson/Reuters

Rekao je da poznaje Bidena 40 godina, a da je predsjednik SAD poznavao svakog izraelskog premijera u posljednjih pola stoljeća, prenosi BBC.

Dodao je kako se raduje suradnji s Bidenom na velikim pitanjima koja su pred njima u sljedećih nekoliko mjeseci.    

Sastanak Bidena i Netanyahua održan je dan nakon što je izraelski premijer održao vatreni govor u Kongresu, dok su hiljade propalestinskih demonstranata demonstrirale ispred zdanja.

Kopirati
Drag cursor here to close