Tragičan kraj potrage

Beživotna tijela četiri alpinista pronađena na Mont Blancu

"Ne vidimo ništa, molimo, pomognite nam, smrznut ćemo se uskoro", bile su njihove zadnje riječi i apel koji su uputili spasiocima.
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2024. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski spasioci pronašli su tijela četvero alpinista koji su nestali u subotu blizu vrha planine na francuskoj strani Mont Blanca.

Riječ je o dvoje talijanskih i dvoje južnokorejskih planinara koji su zapeli na 4700 metara zbog lošeg vremena, a preminuli su od hipotermije.

"Ne vidimo ništa, molimo, pomognite nam, smrznut ćemo se uskoro", bile su njihove zadnje riječi i apel koji su uputili spasiocima.

Nakon dojave spasioci su odmah krenuli u akciju spašavanja, ali loši vremenski uvjeti, koji su postajali sve gori, omeli su ih. Do sirotih planinara nisu mogli doći ni helikopterom, prenosi Dnevnik.hr

Kada su se napokon probili, pronašli su tijela, a prizor talijanskih alpinista spasioce je dirnuo do suza. Andrea Galimberti i Sara Stefanelli pronađeni su zagrljeni i izgledali su kao da spavaju, piše Rai News.

Osim njih, stotinjak metara dalje izvađena su tijela još dvojice južnokorejskih penjača. I oni su nestali na planini prošle subote nakon što ih je iznenadilo loše vrijeme na velikoj nadmorskoj visini.

Kopirati
Drag cursor here to close