Ipak

Biden se povukao iz predsjedničke utrke

Američki predsjednik Joe Biden povukao se u nedjelju iz predsjedničke utrke.
Vijesti / Svijet | 21. 07. 2024. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden povukao se u nedjelju iz predsjedničke utrke nakon što su demokrati izgubili vjeru u njegovu mentalnu oštrinu i sposobnost da pobijedi Donalda Trumpa, ostavljajući predsjedničku utrku na neistraženom teritoriju, prenosi Hina.

U priopćenju je, među ostalim, rekao da mu je bila "najveća čast u životu služiti kao vaš predsjednik". Američki predsjednik Joe Biden povukao se iz nove utrke za Bijelu kuću. U priopćenju je, među ostalim, rekao da mu je bila "najveća čast u životu služiti kao vaš predsjednik".

"Iako mi je bila namjera tražiti reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje za meneodstupiti i usredotočiti se isključivo na ispunjavanje dužnosti predsjednika do kraja svog mandata."

Biden je time popustio pritisku vlastite stranke, ali i dijela javnosti koji su otvoreno osporavali njegovu sposobnost vođenja Amerike u idućem razdoblju. Svojih gafovima u posljednje vrijeme dodatno je potvrdio sumnje u vlastite sposobnosti.

Pojedini demokratski parlamentarni zastupnici smatrali su kako uz Bidena i njihovi izgledi za novim mandatom u parlamentu dolaze u pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close