BBC

Bivši novinar priznao krivnju za eksplicitne snimke djece

Poznatome novinaru, koji se na saslušanju pojavio odjeven u tamno odijelo, prijeti kazna od 10 godina zatvora.
Vijesti / Svijet | 31. 07. 2024. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši voditelj britanskih tv-vijesti Huw Edwards, dugo vremena najpoznatiji BBC-jev novinar, u srijedu je priznao krivnju nakon što je optužen za "podjelu i snimanje eksplicitnih fotografija djece", godinu dana nakon izbijanja skandala zbog kojega se povukao s britanske javne radiotelevizije, prenosi Hina.

62-godišnji bivši voditelj i novinar, koji je pratio gotovo sve najznačajnije događaje u Ujedinjenom Kraljevstvu još od ranih 2000-ih, svoju je odluku objavio tijekom preliminarnog saslušanja na Prekršajnom sudu u Westminsteru.

To znači da će mu sudac kaznu izreći naknadno, tako da se sudski proces neće održati.

Poznatome novinaru, koji se na saslušanju pojavio odjeven u tamno odijelo, prijeti kazna od 10 godina zatvora.

Tužba ga tereti za fotografiranje i posjedovanje 41 slike, podijeljene putem aplikacije WhatsApp između prosinca 2020. i kolovoza 2021. Na nekim su fotografijama djeca u dobi od 7 do 9 godina.

Optužen je i da je dao novce jednoj tinejdžerici u zamjenu za eksplicitne pornografske fotografije te je suspendiran.

Edwards je punih 20 godina vodio večernje vijesti BBC-ja u 22 sata prije nego što se prošlo ljeto zatekao u središtu skandala. Bio je jedno od zaštitnih lica na BBC-ju do svog odlaska. On je objavio naciji vijest o smrti kraljice Elizabete te je izvještavao o najvećim događajima u Britaniji, poput izbora, kraljevskih vjenčanja i Olimpijskih igara 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close