Orban tvrdi

Bruxelles se sprema za rat s Rusijom?!

Orban je rekao da "postoje neke alarmantne sličnosti između sadašnjeg vremena i vremena kada su se vršile pripreme za Prvi i Drugi svjetski rat"…
Vijesti / Svijet | 24. 05. 2024. u 09:58 Bljesak.info
Mađarska vojska

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je danas da su u Bruxellesu u tijeku pripreme za ulazak Europe u rat i dodao da je neophodno ojačati obrambene kapacitete Mađarske.

Orban je rekao da "postoje neke alarmantne sličnosti između sadašnjeg vremena i vremena kada su se vršile pripreme za Prvi i Drugi svjetski rat", prenosi agencija MTI.

"Ono što se danas dešava u Bruxellesu i Washingtonu, ili trenutno više u Bruxellesu nego u Washingtonu, stvara atmosferu za eventualni vojni sukob, koju bismo mogli opisati kao pripremu za ulazak Europe u rat", rekao je mađarski premijer navodeći da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu, navodi Hina.

Orban je naveo i da zbog toga postoji potreba za jačanjem vojske jer bi to samo po sebi moglo odvratiti od rata.

"Slabost je najčešći razlog za ratove, pa je potrebno imati vojsku i vojnike, vršiti pripreme i jačati sposobnosti samoobrane", rekao je mađarski premijer, prenio je Tanjug.

Orban je rekao kako je ''vjerojatnoća da će netko napasti jednu članicu Alijanse, a ovdje nije samo riječ o Rusiji, već o bilo kojoj zemlji, je izuzetno mala''.

''NATO je obrambeni savez i neće trpjeti nikakve vojne akcije koje krše suverenitet bilo koje članica Alijanse. Zbog toga ja sve te izjave zapadnih političara o navodnoj ruskoj prijetnji tumačim kao manevar Zapada i pripremu Europe za rat s Rusijom'', rekao je Orban.

Kopirati
Drag cursor here to close