Hrvatska

Detalji ubojstva u Daruvaru: Nakon pokolja, u kojem je ubio i majku, ubojica mirno sjeo u kafić

Neslužbeno se doznaje da je ubojica umirovljeni vojni policajac K. P. (51).
Vijesti / Svijet | 22. 07. 2024. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MojPortal:hr / Ubojstvo u Domu za starije

Bjelovarsko-bilogorska policija se kratko oglasila o masakru u Daruvaru.

''Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je danas, 22. srpnja, u 10,10 sati zaprimila dojavu da je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe.

Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem je pod nadzorom policije. Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru'', kažu iz policije.

Umirovljeni vojni policajac?

Neslužbeno se doznaje da je ubojica umirovljeni vojni policajac K. P. (51), javlja MojPortal.

Ravnatelj zavoda za Hitnu medicinu Nenad Mrzlečki izjavio je za MojPortal kako su djelatnici daruvarske Hitne, kada su došli na mjesto zločina, zatekli četiri preminule i četiri ranjene osobe koje su odmah prevezli u bolnice.

"Tri osobe hitno su prevezene u bolnicu u Pakrac, a jedna osoba u Viroviticu", rekao je, dodavši da navodno ima i lakše ozlijeđenih.

O nezapamćenoj tragediji koja se jutros dogodila u privatnom domu za starije i nemoćne u Daruvaru oglasili su se iz Grada Daruvara.

''Šokirani smo i u nevjerici u vezi ovog tragičnog događaja u staračkom domu u Daruvaru. Obiteljima poginulih izražavamo iskrenu sućut. Šokirani smo ovim nemilim događajem. Napadač je uhvaćen. Istraga je u tijeku'' objavljeno je na službenoj Facebook stranici Grada.

Muškarac inače bivši branitelj je danas u Domu za starije u Daruvaru ubio petero ljudi i ranio još pet. Ubio je majku, te štićenike i zaposlenike Doma. Jedna osoba je kritično, a dvije van životne opasnosti

Napadač je uhićen.

Djelatnik trgovine u Daruvaru ispričao je za Dnevnik.hr kako mu je u trgovinu utrčalo dvoje djelatnika Doma za starije, jedan s ozljedom oka, a drugi s metkom u prsnom košu.

Ispričali su mu da je u dom došao čovjek i zapucao iz pištolja po korisnicima i djelatnicima.

'Sve sam ih ukokal'

Zaposlenik trgovine odmah je nazvao hitnu pomoć, ali i policiju, jer su ozlijeđeni prepoznali ubojicu i vidjeli ga da je ušao u obližnji kafić. "Nazvao sam i policiju i rekao im gdje je ubojica. Navodno je sjeo i naručio piće, a pištolj je stavio na stol", rekao je za Dnevnik.hr zaposlenik trgovine.

Za ubojicu kaže da je u pedesetim godinama, da su ga poznavali u okolici, no ne zbog čega je počinio ovaj zločin.

Susjeda koja se u tom trenutku nalazila 80 metara od Doma kazala je za 24 sata da je čula pucnjeve u razmaku od minutu do dvije, ali je mislila na prvu da je riječ o nekim radovima.

Dodala je kako joj je susjed kazao da je ubojica nakon što je sjeo u obližnji kafić rekao ‘sad sam ih sve ukokal‘.

Kopirati
Drag cursor here to close