Parada

Dodika raduje snaga srpske vojske - Vučić tvrdi da su prva sila u Europi

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije i vrhovnom zapovjedniku Vojske Aleksandru Vučiću što je imao prilike da prisustvuje današnjem događaju.
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2024. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je napredak Vojske Srbije impresivan i da su u Srpskoj radosni zbog toga.

U obraćanju na prikazu sposobnosti Vojske Srbije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Beogradu, Dodik je istaknuo kako je ''ovo važno i za srpski narod u Republici Srpskoj gdje su radosni zbog svega onoga što se danas vidjelo''.

Branjenje slobode

"Moral koji se nakon ovakvih prikaza stvori kod naroda i prikaz koji se vidi naravno najbolje govori o tome i privrženosti jer mi želimo slobodu da obranimo i u Republici Srpskoj, pogotovo u Srbiji i zato nas raduje svaki napredak koji ovdje vidimo i koji je impresivan", rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije i vrhovnom zapovjedniku Vojske Aleksandru Vučiću što je imao prilike da prisustvuje današnjem događaju.

"Ovo je impresivno. Samo prije možda desetak godina za sve nas kojima je bilo važno i koji znamo što znače oružane snage, bio je ovo san. Danas možemo da vidimo kako se ostvaruju snovi i kako Srbija i njen predsjednik vode računa obrani zemlje", rekao je Dodik.

Vučić je izjavio da je ponosan na Vojsku Srbije i njen ozbiljan napredak, da će ulaganja biti nastavljena, ali da ofanzivne namjere ne postoje.

Ponos

"Ponosan sam na Vojsku Srbije i što ne postoji nijedna oblast u kojoj je drastično postignut napredak kao što je u Vojsci. Danas je Vojska Srbije najmanje 10 puta jača nego prije 10 godina", izjavio je Vučić novinarima.

Rekao je kako je ''nevjerojatan napredak u plaćama vojnika, a da o oružju i oruđu ne govori''.

Video: 20.9.2024. Batajnica - Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024"

"`Alas` raketa je jedna od najboljih na svijetu, potpuno su modernizirani helikopteri. Danas imamo četiri do četiri i pol puta dronova više prikazano, nego prošli put. Proizveli smo prvih tisuću dronova komaraca-kamikaza koji nanose veliku štetu i paniku u neprijateljskim redovima, a ovdje je prikazano 500", rekao je Vučić.

On je zahvalio i namjenskim poduzećima, koja proizvode oruđa i oružja, naglasivši da je više od 50 posto danas prikazanih proizvodnja Srbije.

"Zrakoplova je više nego ikada. Za tri do četiri godine biće ojačani s 12 zrakoplova `rafala`, naručili smo i višecijevne bacače raketa iz inostranstva, a nabavit ćemo oruđe za stratešku i taktičku prednost Srbije s ciljem odvraćanja potencijalne agresije na teritoriju Srbije, jer Srbija nema nikakve ofanzivne namjere", izjavio je Vučuć.

Srbija je, ocijenio je Vučić, prava europska sila po broju tenkova, a njeni vojnici danas izgledaju kao najbolje opremljeni u svijetu. 

Kopirati
Drag cursor here to close