Nezavisni uz podršku

Dragan Primorac kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatske

U anketama su, navodi Večernji list, daleko najbolje prošli Primorac i Anušić, dok su ostali testirani ostali daleko za ovim dvojcem.
Vijesti / Svijet | 30. 07. 2024. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Primorac kandidirat će se za predsjednika Hrvatske, kao nezavisni kandidat, uz potporu HDZ-a. Takvu odluku stranka bi, prema onom što se neslužbeno može čuti u HDZ-u, ali i iz Primorcu bliskih krugova, trebala donijeti na sjednici Predsjedništva, no očekuje se da će objavu kandidature prepustiti samom Primorcu, objavio je Večernji list.

''Kraj je to višemjesečnih nagađanja o budućem glavnom izazivaču Zorana Milanovića, koje je dobrim dijelom podgrijavala sama stranka, iz koje su neslužbenim kanalima curila različita imena, kao i informacije o rezultatima anketa koje je stranka provodila kako bi otkrila tko bi imao najveće šanse u bitci za Pantovčak'', navodi Večernjak.

Novine dodaju kako su tako ''testirani potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković, HDZ-ov eurozastupnik Davor Ivo Stier i nezavisni Miro Gavran, a navodno i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović''.

U anketama su, navodi Večernji list, daleko najbolje prošli Primorac i Anušić, dok su ostali testirani ostali daleko za ovim dvojcem. Previše ambicije da se upusti u borbu za Pantovčak i uime stranke pokuša detronizirati Zorana Milanovića Anušić nije pokazivao pa je odluka na kraju pala na Primorca.

''U HDZ-u pritom očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovoga puta ne bi rasipali glasovi desnijih birača, što je, procjenjuju, HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović prije pet godina stajalo drugog predsjedničkog mandata'', piše Večernjak.

Kopirati
Drag cursor here to close