Sjeverna Koreja

Država u brigama: Udebljao se predsjednik

Sjevernokorejski dužnosnici nastoje u inozemstvu nabaviti nove lijekove…
Vijesti / Svijet | 29. 07. 2024. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un ponovo je dobio na težini i pati od zdravstvenih problema povezanih s gojaznošću, pa dužnosnici te zemlje u inozemstvu tragaju za novim lijekovima kako bi mu pomogli, navela je danas obavještajna agencija Južne Koreje.

Kim (40), za kojeg se zna da ne može odoljeti alkoholu i pušenju, boluje od dijabetesa i visokog krvnog tlaka, a potiče iz obitelji koja je imala problema sa srcem, objavio je AP, prenosi Tanjug. Njegov otac i djed, koji su bili na vlasti u Sjevernoj Koreji do 2011., umrli su od srčanih problema.

Neki promatrači su naveli da je Kim, koji je visok oko 170 centimetara i ranije je bio težak 140 kilograma, znatno smršavio 2021. godine, vjerojatno uslijed promjene načina ishrane. Na nedavnim snimcima medija, međutim, primjetno je da se on ponovo udebljao.

Nacionalna obavještajna služba Južne Koreje danas je na zatvorenom sastanku sa zastupnicima navela da Kim ponovo ima 140 kilograma i pripada visoko rizičnoj grupi kada je riječ o obolijevanju od nekih bolesti.

Dvojica zastupnika koja su prisustvovala sastanku rekla su da je obavještajna služba došla do informacija da sjevernokorejski dužnosnici nastoje u inozemstvu nabaviti nove lijekove za visok krvni tlak i dijabetes od kojih Kim boluje.

Kopirati
Drag cursor here to close