Mostarka i Nevesinjka

Dvije Hercegovke krale markiranu robu u splitskom tržnom centru

Došle za vikend iz BiH kako bi krale u splitskom šoping centru, otuđile odjeću vrijednu čak 17.450 kuna
Vijesti / Svijet | 28. 01. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije dame doputovale su iz BiH kako bi krale po Splitu.

Slađana S. iz Mostara i njezina devet godina starija prijateljica Nataša R. iz Nevesinja ukrale su iz trgovačkog centra "City Center one" robe u vrijednosti od 17450 kuna.

Njih dvije došle su u taj trgovački centar u subotu oko 18 sati i uputile se odmah prema trgovini Peek&Cloppenburg koja u ponudi ima skuplju robu renomiranih svjetskih marki, piše Slobodna Dalmacija.

Sakrile robu u torbice

I jedna i druga su uzele dosta komada robe i krenule svaka u svoju kabinu gdje su sa odjeće skinule zaštitu, etikete i cijene, a robu su potrpale u svoje torbice i ruksake te su nakon toga izišle iz trgovine.

Alarm pri izlazu nije zbog skinute zaštite sa proizvoda zvonio, ali je ipak prodavačica primjetila njihovo sumnjivo kretanje nakon izlaska iz kabine i nagli odlazak iz dućana te je odmah o tome obavijestila zaštitarsku službu.

Na ruku im nije išlo to  što prostor u kojem su krale nije odmah u prizemlju pa su se morale izgubiti koju minutu više dok iziđu iz centra s ukradenom robom.

Za 20 minuta ukrale robu od 17450KN

Stigle su njih dvije taman tako do parkilališta City Centera one, ali su stigli i zaštitari koji su ih zadržali do dolaska policije.

U centar su ušle oko 18 sati, a zaustavljene su na parkingu dvadeset minuta kasnije. Dakle u 20 minuta su ukrale robe u vrijednosti od 17450 kuna.

Nakon uhićenja obje su dovedene u prostorije Druge policijske postaje gdje je nad njima provedena krim-obrada i obje su zaradile kaznene prijave za krađu, a ukradena roba je vraćena. Odvedene su nakon toga i pritvorskom nadzorniku, a a potom i na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo.

Kaznena prijava za krađu ide u redoviti postupak u kojem se ove dvije ino-kradljivice moraju pojaviti. Tužitelsjtvo je tražilo, a istražni sudac i odobrio da im se i objema izreče mjera opreza - oduzimanje putnih isprava do okončanja postupka te su nakon toga obje puštene na slobodu, piše Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close