Neće se kandidirati

Grbin više neće biti predsjednik SDP-a

Peđa Grbin rekao je kako se na unutarstranačkim izborima neće kandidirati za predsjednika stranke
Vijesti / Svijet | 10. 06. 2024. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon održanih EU izbora, predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavio je u ponedjeljak da više neće biti čelnik te stranke, na unutarstranačkim izborima koji im predstoje, neće se kandidirati niti za jednu funkciju, a stranku će voditi dok članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika.

"Odluka stranačkih tijela je bila da izborni procesi unutar stranke neće početi do završetka izbora za EU parlament. Ti izbori su završili i sutra počinjemo s radnjama oko unutarstranačkih izbora. Predsjedništvo će predložiti Glavnom odboru, možda ne sutra, ali će utvrditi raspored kako će se određene radnje definirati. Nemojte me pitati koji su rokovi, sutra će ih utvrditi Predsjedništvo", poručio je Grbin.

Naglasio je kako se on drži riječi.

Uz podsjetnik kako je prije parlamentarnih izbora rekao da ukoliko SDP ne formira Vladu on odlazi s čelnog mjesta stranke, Grbin je tako sada najavio da on više predsjednik SDP-a neće biti.

"Na izborima unutar SDP-a neću se kandidirati za predsjednika stranke. Moja je obveza odraditi mandat do kraja, nemam luksuz otići u Gardaland, pobjeći i praviti se da me to ne zanima, nego da se ovaj proces provede pošteno i transparentno", rekao je.

Najavio je kako će dužnost predsjednika obnašati sve dok članovi SDP-a ne izaberu novog.

"Dok sljedeći predsjednik ili predsjednica ne bude izabran, ja ću voditi stranku i predati dužnost onome kome članovi daju povjerenje", kazao je Grbin.

Najavio je i kako se na unutarstranačkim izborima u SDP-u, koji su bili planirani šest mjeseci od održanih parlamentarnih izbora, neće kandidirati niti za jednu funkciju.

Grbin nije htio novinarima otkriti niti koga bi on volio vidjeti kao svog nasljednika.

Ustvrdio je da stranku ostavlja nasljedniku u puno boljem stanju nego kad ju je on preuzeo. "Ja bih si dao četvorku", ocijenio se sebe Peđa Grbin.

Kopirati
Drag cursor here to close