Rat u Ukrajini

Grčka poručila građanima: Odmah napustite Ukrajinu

U priopćenju objavljenom nekoliko sati nakon posljednjeg vala ruskih zračnih napada, "snažno se obeshrabruje" bilo kakvo putovanje u Ukrajinu.
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2022. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je građane da se drže podalje od Ukrajine i apeliralo na one koji su još u zemlji da je odmah napuste.

U priopćenju objavljenom nekoliko sati nakon posljednjeg vala ruskih zračnih napada, "snažno se obeshrabruje" bilo kakvo putovanje u Ukrajinu, opisujući razvojnu sigurnosnu situaciju kao "nestabilnu i neizvjesnu".

"Istodobno se grčkim državljanima koji su trenutačno u Ukrajini savjetuje da odmah napuste zemlju", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

"Grčkim građanima koji još nisu napustili zemlju također se savjetuje da odmah prijave svoje podatke za kontakt grčkom veleposlanstvu u Kijevu".

Upozorenje o putovanju izdano je nakon što je ministar vanjskih poslova zemlje Nikos Dendias najavio da će u Kijevu razgovarati sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom i drugim visokim dužnosnicima, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close