Komemoracija

Hrvatski sabor obilježio Dan sjećanja na genocid u Srebrenici

Nazočili su joj predstavnici Sabora, Vlade i predsjednika, veleposlanstava u našoj zemlji te sudbene vlasti i vjerskih zajednica.
Vijesti / Svijet | 05. 07. 2024. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom saboru održana je komemoracija u povodu 11. srpnja, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Nazočili su joj predstavnici Sabora, Vlade i predsjednika, veleposlanstava u našoj zemlji te sudbene vlasti i vjerskih zajednica.

Prije 29 godina pripadnici vojske i policije bosanskih Srba u Srebrenici su ubili više od 8.300 bošnjačkih muškaraca i dječaka.

Prihvaćanjem Rezolucije o genocidu u Ujedinjenim narodima, 11. srpnja u cijelom se svijetu obilježava kao Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

"U genocidu moja porodica Smajlović strada zaredom u tri koljena. Moj djed Osman, njegovi sinovi Omer i Nusuf, njegovi unuci Samedin i Fahrudin, djedova braća Abid i Atif, djedovi bratići Halid, Smajo, Mešan, Senahid, djedovi tetići i tako redom. Preko 50 užih i širih srodnika", kazala je Esnefa Smajlović Muhić.

"Relativiziranje zločina u današnje vrijeme kada po svijetu bukte novi sukobi i ratovi mora nam biti poziv na uzbunu jer takvo što vrlo lako može biti klicom novog nasilja, mržnje i budućih sukoba", rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close