Cinično iskorištavanje

IDF optužio Hamas da je gađao Izrael iz humanitarne zone koju su oni izgradili

Lansirano je pet raketa, od kojih su dvije prešle granicu i pogodile otvorene površine u blizini Kisufima.
Vijesti / Svijet | 15. 06. 2024. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Hamas noćas ispalio rakete na južni Izrael, Izraelske obrambene snage (IDF) kazale su kako su rakete ispaljene iz izraelske "humanitarne zone" u Pojasu Gaze, priopćila je vojska.

Lansirano je pet raketa, od kojih su dvije prešle granicu i pogodile otvorene površine u blizini Kisufima.

Ostala tri su pale u područje Pojasa Gaze. Hamas je tvrdio da je gađao vojnu bazu u tom području.

U priopćenju, IDF kaže da je Hamasovo korištenje humanitarne zone za lansiranje raketa na Izrael "još jedan primjer ciničnog iskorištavanja humanitarne infrastrukture i civilnog stanovništva kao živog štita od strane terorističkih organizacija u Pojasu Gaze za svoje terorističke napade".

U međuvremenu, Amerikanci su odlučili da privremeno uklone privremeno pristanište koje su izgradili za prijevoz humanitarne pomoći u Pojasu Gaze.

Pristanište je počelo s radom sredinom svibnja, ali je već tada bilo u kvaru. Amerikanci su odlučili privremeno ukloniti mol zbog očekivanih loših vremenskih uvjeta.

Prema izvoru Reutersa, mol će danas biti dotegljen u izraelsku luku Ashdod, gdje će čekati dok se situacija na moru ne poboljša.

"Privremeno povlačenje pristaništa omogućit će izbjegavanje njegovog oštećenja", priopćilo je središnje američko zapovjedništvo Centcom, prema kojemu će se pristanište vratiti na svoje mjesto kada prođu loši uvjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close