Rat

Iran prijeti puno jačim napadom, Hezbollah: Natjerali smo Izraelce na bijeg

Američki ministar obrane Lloyd Austin kaže da su SAD "presrele više projektila" koje je Iran lansirao prema Izraelu.
Vijesti / Svijet | 02. 10. 2024. u 07:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Posljedice napada na Izrael

Hezbollah je u srijedu ujutro objavio da su se njegovi borci sukobili s izraelskim pješačkim snagama koji su pokušavali ući u grad Adaisseh na jugu Libanona te ih natjerali na povlačenje.

Američki ministar obrane Lloyd Austin kaže da su SAD "presrele više projektila" koje je Iran lansirao prema Izraelu, prenosi Index.hr

"Osuđujemo ovaj nečuveni čin agresije od strane Irana i pozivamo Iran da zaustavi bilo kakve daljnje napade, uključujući napade svojih terorističkih skupina", rekao je u izjavi.

"Duboko sam ponosan na vještinu i hrabrost američkih snaga koje su danas pomogle spasiti živote od iranskog napada i koje nastavljaju podržavati obranu Izraela i spriječiti širenje sukoba ili eskalaciju", dodao je.

Kaže da će nastaviti pomno pratiti situaciju i razgovarati s američkim saveznicima i partnerima.

Glavni načelnik iranskih oružanih snaga general bojnik Mohammad Bagheri zaprijetio je da će gađati izraelsku infrastrukturu ako poduzmu daljnje mjere odmazde protiv Teherana.

"Ako Izrael želi nastaviti ove zločine ili želi učiniti bilo što protiv našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, večerašnja operacija će se ponoviti nekoliko puta jače i sva njihova infrastruktura će biti gađana", rekao je ranije Bagheri.

Naveo je kako Korpus iranske revolucionarne garde - najelitniju nacionalnu vojnu postrojbu - kao "spremnu defenzivno i operativno ponoviti raketni napad" koji je sinoć izveden protiv Izraela s "višestrukim intenzitetom".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu već je obećao da će se Iran suočiti s teškim "posljedicama" napada.

Kopirati
Drag cursor here to close