Hassan Nasrallah

Ubijen vođa Hezbollaha

Izraelska vojska je objavila u subotu ujutro da je Hassan Nasrallah, glavni čovjek Hezbollaha, ubijen u zračnom napadu jučer u Bejrutu.
Vijesti / Svijet | 28. 09. 2024. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska vojska je objavila da je Hassan Nasrallah, glavni čovjek Hezbollaha, ubijen u zračnom napadu jučer u Bejrutu.

Hassan Nasrallah, vođa libanonske milicije Hezbollah, ubijen je jučer u izraelskom napadu na središnji stožer skupine u južnom predgrađu Bejruta, priopćila je danas Izraelska vojska.

Glasnogovornik Izraelske vojske Avichay Adraee izjavio je dan nakon velikog izraelskog napada na Bejrut da su izraelske snage ubile vođu libanonskog Hezbolaha Sayyeda Hassana Nasrallaha, prenijela je agencija Reuters.

Izraelska vojska je "eliminirala Hassana Nasrallaha, vođu terorističke organizacije Hezbollah", napisao je glasnogovornik Adraee u izjavi na X-u. "Hassan Nasrallah više neće moći terorizirati svijet", navodi se u izjavi.

"Zrakoplovi zračnih snaga, uz precizno obavještajno navođenje sigurnosne agencije, izvršili su napad na sjedište Hezbolaha, smješteno pod zemljom ispod stambene zgrade u južnom predgrađu. Napad je izveden dok je vodstvo bilo unutar sjedišta i koordiniralo terorističke aktivnosti protiv izraelskih građana", opisao je.

Hezbollah je naknadno potvrdio da je njihov vođa Hassan Nasralah preminuo.

U priopćenju koje je objavljeno prije par minuta, Hezbolah je potvrdio smrt svog vođe nakon izraelskog zračnog napada te su obećali da će nastaviti svoju borbu protiv Izraela.

"Vodstvo Hezbollaha da će nastaviti svoj džihad u suprotstavljanju neprijatelju, podržavati Gazu i Palestinu te braniti Libanon i njegov časni narod", napisali su u priopćenju.

U izjavi se nije spominjalo tko će naslijediti Nasralaha, niti kako će skupina odgovoriti na ubojstvo svog dugogodišnjeg vođe.

Ranije je izraelska vojska priopćila da je ubila vođu skupine koju podržava Iran u napadu na Beirut.

Kopirati
Drag cursor here to close