Let

Jandrokoviću ništa sporno što je Vladinim zrakoplovom sina vodio na EURO

Vijesti / Svijet | 18. 06. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske u ponedjeljak je otvorilo predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, na koju je putovao Vladinim zrakoplovom, poveo i sina.

''Predmet je otvoren, a Povjerenstvo će vidjeti jesu li ispunjeni uvjeti za pokretanje postupka protiv Jandrokovića'', kazala je Hini predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković.

Potvrdila je kako je informaciju o putovanju predsjednika Sabora i njegovog sina, Vladinim zrakoplovom, na subotnju utakmicu između Hrvatske i Španjolske, Povjerenstvo doznalo iz medija.

Jandroković je pak u utorak rekao kako je vodeći sina vladinim zrakoplovom na utakmicu u Berlin postupio identično kao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. kada se to nije dovodilo u pitanje.

''Dobio sam poziv predsjednika UEFA-e, uobičajena praksa je da se pozove političke predstavnike. Svaki put se išlo službenim avionom, moje postupanje nije odstupalo'', kazao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Pritom se referirao na svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. te je istaknuo da su predsjednik Vlade i Republike i on išli sa svojim obiteljima, no Povjerenstvo tada nije otvorilo ikakve postupke.

''Postupao sam identično onome što je bila praksa na svjetskom prvenstvu u Kataru  jer to tada nije bilo dovedeno u pitanje'', istaknuo je predsjednik Sabora.

Pritom je naglasio da je i u najavi dolaska naveo da s njim ide njegov maloljetni sin.

Upitao je i kako predsjednica Povjerenstva otvara postupak sada, a prije nisu otvoreni postupci, dodavši da je njegovo mišljenje da za to nema razloga.

''Stvoren je dojam u startu  o mojoj krivnji'', ustvrdio je Jandroković.

Kopirati
Drag cursor here to close