Hrvatska

Još se nije došlo do 76 ruku

Predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić rekao je Hini da je novi krug razgovora s Domovinskim pokretom prošao u konstruktivnom ozračju.
Vijesti / Svijet | 30. 04. 2024. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u ponedjeljak da s HDZ-om još uvijek nisu ništa dogovorili i da ovih dana nastavljaju sastanke na temu formiranja parlamentarne većine, a predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić kaže da je ozračje konstruktivno.

Ništa u vezi sa SDSS-om

"Imali smo sastanak pregovaračkih timova na temu formiranja parlamentarne većine, sastanci će se nastaviti ovih dana. Približavamo neke stavove, da li su se približili ili nisu, o tom-potom", izjavio je Radić novinarima nakon sastanka dvaju pregovaračkih timova, DP-a i HDZ-a, u Banskim dvorima, objavila je Hina.

Također je rekao da nije dogovoreno ništa ni u vezi sa SDSS-om.

"Nismo još uvijek ništa dogovorili nego nastavljamo sastanke", odgovorio je Radić na pitanje novinara je li šta riješeno u vezi s 'točkom prijepora' SDSS-om.

Na pitanje u čemu su najviše približili stajališta, Radić je odgovorio da su približili stavove u smislu da se vidi koje su teme koje jedni s drugima trebaju iskomunicirati.

"I to je to", kratko je rekao.

Radić je kazao i da nisu došli do razgovora o tome postoji li trenutno većina od 76 zastupnika. "Nismo još došli do toga", odgovorio je.

Teme daleko od javnosti

Upitan je li mu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković što rekao oko SDSS-a, odgovorio je da o temama pregovora neće pričati jer teme pregovora nisu one koje javnosti treba komunicirati.

Predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić rekao je Hini da je novi krug razgovora s Domovinskim pokretom prošao u konstruktivnom ozračju.

"Večeras je u konstruktivnom ozračju održan novi krug razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta", rekao je Milić.

Predstavnici stranaka su, kaže, u procesu približavanja stajališta u pogledu formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade.

"Razgovori se nastavljaju tijekom ovog tjedna", potvrdio je.

Kopirati
Drag cursor here to close