solidarnost

Juncker: Napad u Nici kukavički čin terora

Vijesti / Svijet | 15. 07. 2016. u 06:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unije je ujedinjena u borbi protiv mržnje i nasilja i spremna je nastaviti borbu protiv terorizma kako unutar tako i van svojih granica, poručili su najviši europski dužnosnici izražavajući solidarnost sa žrtvama napada u Nici i francuskim narodom.

Najviši dužnosnici institucija EU, neposredno poslije napada u Nici, izrazili su svoju solidarnost s francuskim narodom i vlastima u Parizu.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u priopćenju poručuje da je i sam pogođen i tužan zbog događanja u Nici tijekom Nacionalnog praznika Francuske, prenosi agencija Tanjug.

''Izražavam solidarnost sa žrtvama, obiteljima i svim Francuzima i Francuskinjama koji su u žalosti zbog kukavičkog čina terora. Francuska može da računa na Europsku komisiju i zemlje članice EU u nastavku borbe protiv terorizma kako unutar tako i van granica EU'' stoji u priopćenju predsjednika Europske komisije.

Predsjednik Vijeća EU Donald Tusk je sa samita azijskih i europskih zemalja u Mongoliji poručio da je danas tužan dan za Francusku i Europu.

''Tragičan paradoks je u tome što su mete napada bili ljudi koji su slavili slobodu, jednakost i bratstvo. Stojimo ujedinjeni s obiteljima žrtava, francuskim narodom i njegovom vladom u borbi protiv nasilja i mržnje'', poručio je Tusk.

I šefica diplomacije EU Federika Mogerini pridružila europskim liderima u poruci "ujedinjeni protiv mržnje i nasilja".

Kopirati
Drag cursor here to close