Iz dva razloga

Kapetan potonule jahte bogatog poduzetnika brani se šutnjom

''Kapetan je iskoristio svoje pravo na šutnju iz dva temeljna razloga'' - izjavio je novinarima odvjetnik Giovanni Rizzuti.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2024. u 08:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Potonula jahta

Kapetan luksuzne jahte u vlasništvu obitelji britanskog tehnološkog magnata Mikea Lyncha, koja je prošlog tjedna potonula kod Sicilije, odbio je odgovorati tužiteljima tijekom ispitivanja u utorak, priopćio je jedan od njegovih odvjetnika.

Jamesa Cutfielda, 51-godišnjeg državljanina Novog Zelanda, stavili su u ponedjeljak pod istragu talijanski tužitelji.

Dva razloga

''Kapetan je iskoristio svoje pravo na šutnju iz dva temeljna razloga'' - izjavio je novinarima odvjetnik Giovanni Rizzuti.

''Prvo, jako je istrošen. Drugo, imenovani smo tek u ponedjeljak, i za temeljitu i korektnu obranu moramo pribaviti niz podataka koje u ovom trenutku nemamo'' – kazao je.

Potonula za nekoliko minuta

Lynch i šest ostalih poginuli su kada se jahta Bayesian pod britanskom zastavom, duga 56 metara, prevrnula i potonula 19. kolovoza u roku od nekoliko minuta nakon što ju je pogodila oluja prije svitanja dok je bila usidrena kod sjeverne Sicilije.

Stavljanje pod istragu u Italiji ne implicira krivnju i ne znači da će službene optužbe nužno uslijediti. Još nije jasno hoće li i drugi članovi posade ili druge osobe također biti stavljene pod istragu.

Tužitelji su priopćli da će njihova istraga potrajati i da će zahtijevati da se olupina izvuče iz mora. Bayesian trenutno leži na desnoj strani, na dubini od oko 50 metara.

Obalna straža provodi aktivnosti praćenja ekoloških uvjeta u području gdje je jahta potonula, navodi se u priopćenju objavljenom u utorak.

''U ovom trenutku ne bilježimo curenje iz spremnika i nema tragova zagađenja naftom'' – dodaje se, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close