Zatvaraju poslovnice

Kineski div odlazi iz Rusije

Prva trgovina Huaweija koja je zatvorena u Rusiji nalazi se u šoping-centru Riviera u Moskvi te je prestala s radom 28. veljače, samo četiri dana nakon što je Rusija napala Ukrajinu.
Vijesti / Svijet | 08. 06. 2022. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski tehnološki div Huawei počeo je zatvarati svoje poslovnice u Rusiji. Dosad su od 19 trgovina njih četiri prestale s radom, a zatvaranje trgovina nastavit će se u narednim mjesecima, rekao je izvor blizak toj golemoj korporaciji za ruske prorežimske RIA Novosti.

Prva trgovina Huaweija koja je zatvorena u Rusiji nalazi se u šoping-centru Riviera u Moskvi te je prestala s radom 28. veljače, samo četiri dana nakon što je Rusija napala Ukrajinu. Uslijedilo je zatvaranje poslovnica u Novokuznjecki, Ufi i Rostovu. Isti izvor rekao je da je u Rusiji sad ostalo još 15 trgovina Huaweija.

Glavni je razlog zatvaranja trgovina, rekao je izvor, manjak proizvoda u skladištima, ali i pad potražnje za pametnim telefonima.

"Huawei će vjerojatno nastaviti sa zatvaranjem trgovima u narednim mjesecima", rekao je izvor blizak kompaniji za RIA Novosti. Još uvijek se čeka službena reakcija Huaweija na ovu informaciju.

Kina, podsjetimo, nije uvela nikakve sankcije Rusiji niti je osudila agresiju na Ukrajinu, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close