Žustra reakcija

Lovren o političarki koja je pucala u sliku Bogorodice: "Nije joj žao"

"Pucala je malom Isusu u glavu nekoliko puta, čista ljutnja i mržnja! A njena politička strana i dalje stoji iza nje? Ludo. Kakva je ovo šala", objavio je Lovren.
Vijesti / Svijet | 10. 09. 2024. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Švicarska političarka Sanija Ameti

Švicarska političarka koja je rođena u BiH Sanija Ameti nedavno je zgrozila društvene mreže fotografijom na kojoj puca u sliku Bogorodice s Isusom, a čini se kako na taj čin nije ostao imun ni bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Ameti je dopredsjednica pokreta Operation Libero i članica jedne tamošnje stranke, a cijeli skandal morale su komentirati i njezine stranačke kolege.

"Naša dopredsjednica Sanija je pod kritikama javnosti. Koristila je vjerski motiv u privatnoj vježbi pucanja i dokumentirala ga kao priču na Instagramu. Ubrzo je izbrisala priču i ispričala se zbog nepromišljenog ponašanja", naveli su, a malo kasnije slučaj je komentirala i ona.

"Neka mi oproste svi koje je moje djelovanje povrijedilo. Priču sam izbrisala s Instagrama kad sam shvatila njezin vjerski sadržaj. Nisam razmišljala o tome. To je bilo apsolutno glupo od mene. Bila je to pogreška. Doista mi je žao", kazala je Ameti koja je uslijed kritika podnijela ostavku na mjesto vodstva Zelenih liberala u Zürichu.

Nakon što je švicarski dnevnik Blick izvijestio o slikama koje je Ameti objavila na Instagramu u nedjelju, nije trebalo dugo da 32-godišnja političarka odgovori na kritike.

Obrisala je slike i napisala da nije bila svjesna što je učinila te je zatražila oprost. No nije se završilo na tome.

Usred kritika, Ameti je podnijela ostavku na mjesto vodstva Zelenih liberala u Zürichu.

Stranka također razmatra postupak isključenja, prema izvješću švicarske javne televizije SRF.

"Po mišljenju vodstva stranke, daljnje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se spriječila daljnja šteta, stranka zahtijeva da se odmah pokrene postupak isključenja", priopćila je stranka.

O svemu se oglasio i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji nije zadovoljan objašnjenjem švicarske političarke, prenosi Gol.hr

"Nije joj žao. Žao joj je što su je uhvatili. Demoni mrze Isusa. Ona je jedna od njih, ništa se ne događa slučajno. Nikad se ne rugaj vjeri, budi pristojan. Pucala je malom Isusu u glavu nekoliko puta, čista ljutnja i mržnja! A njena politička strana i dalje stoji iza nje? Ludo. Kakva je ovo šala", objavio je Lovren.

Kopirati
Drag cursor here to close