Eskalacija

Medvedev prijeti: Ako im pošaljete Patriot...

Patriot bi bio "vrlo, vrlo važan" za vladu u Kijevu, rekao je Aleksander Vindman, umirovljeni potpukovnik vojske i bivši direktor za europska pitanja u američkom Vijeću za nacionalnu sigurnost (NSC).
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2022. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je NATO da ne šalje Patriote Ukrajini jer će Moskva to vjerojatno doživjeti kao eskalaciju.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga priopćio je da je u posljednja 24 sata u regijama Harkiv, Donjeck i Zaporižja "neprijatelj izveo jedan zračni i 11 raketnih napada, od kojih tri na civilnu infrastrukturu... (i) pokrenuo više od 60 napada iz višecijevnih raketnih bacača".

Patriot bi bio "vrlo, vrlo važan" za vladu u Kijevu, rekao je Aleksander Vindman, umirovljeni potpukovnik vojske i bivši direktor za europska pitanja u američkom Vijeću za nacionalnu sigurnost (NSC). "Oni će biti prilično sposobni nositi se s mnogo različitih izazova s kojima se susreću Ukrajinci, osobito ako Rusi uvedu balističke projektile kratkog dometa" iz Irana.

Pentagon je odbio komentirati, a zasad nema ni komentara ukrajinskih dužnosnika.

Kijev je u utorak razgovarao na visokoj vojnoj razini s Washingtonom, priopćio je ured predsjednika Volodimira Zelenskog. Sjedinjene Države dale su Ukrajini 19.3 milijarde dolara vojne pomoći od početka ruske invazije 24. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close