Kratko

Milanović rečenicom komentirao odluku Ustavnog suda

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rečenicom je komentirao odluku Ustavnog suda da kao predsjednik ne smije biti na listi za parlamentarne izbore.
Vijesti / Svijet | 18. 03. 2024. u 15:28 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rijeke pravde dolaze!", kratko je napisao predsjednik Republike Hrvatske na službenom Facebook profilu povodom odluke Ustavnog suda da kao predsjednik ne smije biti na listi za parlamentarne izbore.

Ustavni sud upozorio je kako predsjednik republike ne može obavljati niti jednu drugu dužnost te da je nestranačka osoba i da ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima niti jedne stranke.

''Ustavni sud u ponedjeljak je zaključio da predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke'', objavio je na konferenciji za medije Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda koji je pozvao Milanovića da povuče sve aktivnosti.

Isticanje njega kao kandidata za predsjednika Vlade ili bilo koju drugu političku dužnost nespojivo je s njegovom trenutnom funkcijom.

Kako su upozorili iz Ustavnog suda, ako se Milanović kandidira ili istupa u javnost kao kandidat odmah mora podnijeti ostavku na predsjedničko mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close