Kaos

Ministar obrane Izraela: Fokus prebačen na libanonski front, započela nova faza u ratu

Izraelski ministar obrane je tijekom posjete aerodromu u blizini grada Haife u sjevernom Izraelu rekao da se težište pomiče na sjever i da misli da su na početku nove faze u ratu.
Vijesti / Svijet | 18. 09. 2024. u 20:34 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant, nakon drugog vala eksplozija širom Libanona, izjavio je kako se njegova zemlja "fokusirala na libanonski front i da je započela nova faza u ratu".

Gallant je tijekom posjete aerodromu u blizini grada Haife u sjevernom Izraelu rekao:

"Težište se pomiče na sjever. Mi premještamo naše snage, resurse i energiju na sjever. Mislim da smo na početku nove faze u ratu. Moramo se prilagoditi. Moramo pokazati dosljednost tijekom vremena. Ovaj rat zahtijeva veliku hrabrost, odlučnost i upornost."

Tvrdeći da je svrha izraelskog napada na sjeveru bila da se evakuirani izraelski građani sigurno vrate kući, Gallant je ustvrdio da nisu zaboravili zatvorenike u Pojasu Gaze.

U posljednja 24 sata širom Libanona dogodile su se eksplozije, prvo na pejdžerima, a danas i na voki-tokijima. Dok libanonski dužnosnici smatraju Izrael odgovornim za eksplozije, administracija Tel Aviva šuti o tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close