Engleska

Muškarac nožem izbo više osoba: "Svi smo prestravljeni"

Policija je uhitila muškarca s nožem nakon što je izbo više ljudi.
Vijesti / Svijet | 29. 07. 2024. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružani policajci zaplijenili su nož nakon što je nekoliko ljudi ozlijeđeno u velikom incidentu u Southportu kod Liverpoola, izvijestila je engleska policija.

Policija je uhitila muškarca s nožem nakon što je izbo više ljudi.

Policija Merseysidea priopćila je da intervenira u vezi s napadom koji se dogodio u Southportu. Dojavu o napadu nožem policija je primila oko 11:50 sati po lokalnom vremenu (12:50 sati po našem vremenu).

Kazali su da su pozvani na jednu adresu u ulici Hart Street u Southportu, prenosi Index.hr

Policija je priopćila je da je "prijavljeno nekoliko ozlijeđenih" te da će više detalja biti potvrđeno čim bude moguće.

"Naoružani policajci uhitili su muškarca i zaplijenili nož. Muškarac je odveden u policijsku stanicu", priopćila je policija.

Policija je također priopćila da ne postoji šira prijetnja za javnost, no poručili su građanima da u ovim trenucima izbjegavaju područje na kojem se dogodio napad.

Sjeverozapadna hitna služba (NWAS) izvijestila je da njihovi medicinari reagiraju na dojave o "više uboda nožem" u Southportu.

U priopćenju NWAS-a na društvenim mrežama stoji: "Prisustvujemo velikom incidentu na Hart Streetu u Southportu nakon dojava o više uboda nožem te smo poslali više timova. Procjenjujemo situaciju i surađujemo s hitnim službama".

Žena koja živi nekoliko minuta od incidenta na Hart Streetu rekla je za Liverpool Echo da je oko 12:20 sati po lokalnom vremenu čula sirene i helikopter koji je kružio.

"Tada su počele stizati poruke u lokalnim WhatsApp grupama, govoreći 'zatvorite prozore, zaključajte vrata', rekli su nam da muškarac trči uokolo i bode ljude," dodala je.

"Svi smo apsolutno prestravljeni, paničarimo i bolesni smo od brige – svi pokušavaju doći do bilo koga koga poznaju u tom području. Ne mogu vjerovati da se ovo može dogoditi u ponedjeljak u vrijeme ručka", kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close