Obalna straža pucala

Na otvorenom moru kod Venezuele zaplijenjen kokain vrijedan 63 milijuna dolara

Kokain iskrcan u četvrtak rezultat je dviju operacija u blizini obale Puerto Cabella u Venezueli, objavila je obalna straža u objavi na društvenim mrežama.
Vijesti / Svijet | 08. 06. 2024. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka obalna straža priopćila je kako je u četvrtak iskrcala više od 2.177 kilograma kokaina vrijednog više od 63 milijuna dolara u luci na Floridi - dva dana nakon što su dužnosnici potvrdili kako su službenici obalne straže pucali na gliser za koji se sumnjalo kako krijumčari drogu u Karipskom moru.

Kokain iskrcan u četvrtak rezultat je dviju operacija u blizini obale Puerto Cabella u Venezueli, objavila je obalna straža u objavi na društvenim mrežama.

Krijumčari u međunarodnim vodama

Operaciju je izveo patrolni brod Kraljevske nizozemske mornarice, s odredom Obalne straže.

Objava o zapljeni kokaina stigla je samo dva dana nakon što su vlasti potvrdile kako je brod nizozemske mornarice s pripadnicima američke obalne straže u Karipskom moru "identificirao plovilo za koje se sumnjalo kako krijumčari narkotike u međunarodnim vodama".

Pripadnici obalne straže su upotrijebili naoružanje i otvorili vatru na nepoznati čamac koji im se približavao.

U toj pucnjavi čamac se zapalio, nakon čega je ubrzo i potonuo.

Obalna straža SAD-a, Kraljevska nizozemska mornarica i nizozemska karipska obalna straža prekinule su potragu za trojicom osumnjičenih koji su se nalazili na čamcu u utorak navečer, izjavili su dužnosnici.

Video: Kokain u Venezueli

Riječ je o plovilu kojim je ranije u Floridu dopremljeno 2.177 kilograma kokaina vrijednog 63 milijuna dolara.

Česti susreti s plovilima

Spomenuta regija je mjesto čestih susreta obalne straže, krijumčara narkoticima i migranata koji pokušavaju stići do obala SAD-a, prenosi britanski list Guardian.

Međunarodni trgovci drogom koriste različite vrste plovila za prijevoz narkotika.

U svibnju je talijanska policija objavila zapljenu podmornice na daljinsko upravljanje koja je vjerojatno bila namijenjena prijevozu droge kao dio međunarodne mreže krijumčarenja droge.

Kopirati
Drag cursor here to close