Priroda se buni

Nestvarni prizori: Klizišta i poplave pokrenuli vodenu bujicu koja je nosila sve pred sobom

Nestvarne scene stižu iz Švicarske. Dok vlak prolazi kanjonom, pored njega protječe vodena bujica noseći sve pred sobom.
Vijesti / Svijet | 21. 06. 2024. u 19:28 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato švicarsko skijalište Zermatt odsječeno je od ostatka svijeta nakon što su danas ceste zatrpane zbog klizišta i poplavljenih rijeka. Željeznički promet do udaljenog planinskog sela zaustavljen je zbog poplava, a ceste zatvorene, potpuno izolirajući ovo selo. Rječica Vispa koja protječe središtem sela postala je mutna vodena bujica.

Zermatt se nalazi u kantonu Wallis/Valais, gdje su padaline uzrokovale poplave nekoliko rijeka u kantonu. Rijeka Rhône, jedna od najvećih europskih rijeka koja teče kroz Francusku i Švicarsku, poplavila je velika područja kantona. Vispa je glavni pritok Rhône, a njezine su poplave uzrokovale nekoliko zatvaranja cesta u selu Zermatt.

Otapanje snijega nakon velike zimske sezone u kombinaciji s nedavnim kišama nije samo uzrokovalo poplave rijeka, već je i omekšalo tlo i izazvalo odron na cesti između Täscha i Zermatta, zbog čega je jedina pristupna cesta Zermattu zatvorena. Zatvaranje ceste došlo je uz zatvaranje svih željezničkih linija.

Željeznička tvrtka Gotthard objavila je prekid usluga između Vispa i Zermatta uslijed poplava. Zamjenski autobusi voze između Vispa i Täscha, ali ne postoji mogućnost putovanja do Zermatta.

Kopirati
Drag cursor here to close