Novi korak

Netanyahu o napadu na Libanon: Ovo nije kraj priče

Izraelska vojska objavila je u nedjelju da je pokrenula preventivni napad na Libanon, tvrdeći da Hezbollah planira da gađa Izrael. ''Ponavljam još jednom, ovo nije kraj priče'', rekao je Netanyahu.
Vijesti / Svijet | 26. 08. 2024. u 08:09 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da jutrošnji napad na Libanon nije kraj priče već novi korak za promjenu situacije na sjeveru Izraela.

Presretnute letjelice

Govoreći na otvaranju sjednice vlade u kompleksu Ministarstva obrane u Tel Avivu, Netanyahu je rekao da je planirani napad Hezbollaha raketama i bespilotnim letjelicama spriječen, ali da to ''nije kraj priče''.

Naveo je da je izraelska vojska uništila tisuće raketa kratkog dometa koje se Hezbollah spremao da lansira na vojne točke na sjeveru Izraela.

''Sve bespilotne letjelice koje je Hezbollah poslao na stratešku točku u centru zemlja su također presretnute'', rekao je Netanyahu.

Ovo nije kraj priče

Obraćajući se iranskom vjerskom vođi ajatolahu Aliju Khameneiju i glavnom tajništvu libanskog Hezbollaha Hassanu Nasrallahu, Netanyahu je rekao da obojica treba da znaju da je ovo još jedan korak koji je poduzet da se promijeni situacija na sjeveru Izraela i da se stanovnici ove regije vrate u njihove domove.

''Ponavljam još jednom, ovo nije kraj priče'', rekao je Netanyahu.

Izraelska vojska objavila je u nedjelju da je pokrenula preventivni napad na Libanon, tvrdeći da Hezbollah planira da gađa Izrael.

Nakon toga, Hezbollah je objavio da je pokrenuo uzvratni napad na Izrael zbog ubojstva jednog od njegovih visokih zapovjednika Fuada Shukura u Bejrutu 30. srpnja.

Hezbollah je naveo da su u napadu bile gađane točke izraelske vojske sa 320 raketa, kao i brojnim bespilotnim letjelicama (UAV).

Izraelska vojska je priopćila da je u napadima na Libanon sudjelovalo oko 100 ratnih aviona i da je pogođeno 40 raketnih bacača koji su postavljeni za napad na centar Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close