Nema informacija

Njemačka policija i dalje traga za napadačem koji je ubio 3 osobe

Do subote u podne napadač još uvijek nije pronađen. Novinar dpa s mjesta događaja rekao je da specijalne jedinice policije pretražuju grad.
Vijesti / Svijet | 24. 08. 2024. u 15:48 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija nastavlja u subotu potragu za napadačem koji je odgovoran za smrtonosno ubadanje nožem u zapadnom gradu Solingenu u kojem je troje ubio i osam ozlijedio.

Napad, koji je izazvao osude iz cijele Njemačke, dogodio se dok je grad slavio 650. godišnjicu.

Užasni zločin

Kancelar Olaf Scholz nazvao je napad ''užasnim zločinom'' i pozvao da se počinitelj strogo kazni. Također je obećao pomoć gradu, javila je Hina.

“Ne možemo prihvatiti tako nešto u našem društvu i nikada se nećemo naviknuti na to. Moramo djelovati uz punu strogost zakona”, rekao je Scholz tijekom događaja u Stahnsdorfu u Brandenburgu blizu Berlina.

''Također ćemo pomoći gradu i njegovim građanima sa svime što nam je na raspolaganju'', rekao je.

''S nestrpljenjem se nadamo da će životi ozlijeđenih biti spašeni, te smo uz rodbinu ozlijeđenih i poginulih i uz cijeli grad'', rekao je.

''Napad u Solingenu je užasan događaj koji me jako šokirao. Napadač je brutalno ubio brojne ljude'', objavio je Scholz odvojeno na mreži X.

Dodao je da je telefonom razgovarao s gradonačelnikom Solingena Timom Kurzbachom.

Motiv zločina

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser rekla je da sigurnosne službe poduzimaju sve kako bi se pronašao počinitelj i rasvijetlio motiv zločina.

Lokalna policija u pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji (NRW) ima potporu savezne vlade, objavila je na X-u, dodajući da je u stalnom kontaktu s ministrom unutarnjih poslova NRW Herbertom Reulom.

''Brutalni napad na gradski festival u Solingenu duboko nas je šokirao. Žalimo ljude koji su na užasan način otrgnuti iz života'', rekla je Faeser.

U napadu u petak navečer ubijeni su žena i dva muškarca, a ozlijeđeno je još osam, od kojih pet teško, rekle su vlasti.

Nema informacija o identitetu ozlijeđenih niti o njihovom trenutnom stanju.

Pretražuje se grad

Do subote u podne napadač još uvijek nije pronađen. Novinar dpa s mjesta događaja rekao je da specijalne jedinice policije pretražuju grad.

Policija je upozorila građane koji uoče bilo što sumnjivo da ne postupaju samoinicijativno, već da pozovu dežurni broj policije.

''Trenutno nemamo nikakvih tragova o tome gdje se nalazi'', rekao je glasnogovornik policije.

Također nema opisa osumnjičenika.

Kopirati
Drag cursor here to close