VIDEO

Obilna kiša stvorila probleme u Hrvatskoj: Poplave na ulicama, 'zaplivali' automobili

"Poplavljena je Ulica Stjepana i Antuna Radića, odnosno Korzo. Sve službe Vodovoda i Komunalca su na terenu, kao i vatrogasna društva DVD Glina i DVD Viduševac", poručio je gradonačelnik Gline Ivan Janković.
Vijesti / Svijet | 20. 08. 2024. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskoj je u ponedjeljak prevladavalo oblačno i nestabilno vrijeme, a mjestimice padala jaka kiša u obliku pljuskova s grmljavinom.

Grmljavinska fronta zalila je dijelove Hrvatske, a u Facebook grupi Neverin korisnici javljaju da je kiša padala u Novom Vinodolskom, Rijeci, Otočcu, okolici Slavonskog Broda i Karlovca.

Kako pokazuje radarska slika DHMZ-a, crni olujni oblaci nadvili su se iznad središnjih dijelova Hrvatske, a u večernjim satima u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar na koji se nastavio jak pljusak.

Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma.

No, situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

Velika količina padalina uzrokovala je poplavu u središtu Gline. Sve raspoložive snage bile su angažirane na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata.

Najteže je stradalo Korzo, gdje su neki automobili 'zaplivali', piše Jutarnji.hr

"Poplavljena je Ulica Stjepana i Antuna Radića, odnosno Korzo. Sve službe Vodovoda i Komunalca su na terenu, kao i vatrogasna društva DVD Glina i DVD Viduševac", poručio je gradonačelnik Ivan Janković.

Za utorak je DHMZ najavio djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close