Napreduju

Objavljena karta teritorija kojeg su Ukrajinci zauzeli u Rusiji

ISW je objavio da geolocirane snimke pokazuju da su ukrajinska oklopna vozila napredovala do položaja nešto više od 10 kilometara unutar ruske granice.
Vijesti / Svijet | 08. 08. 2024. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage probile su najmanje dvije ruske obrambene linije u prodoru u područje Kurska, prikazuju karte koje je objavio Institut za proučavanje rata.

Sukobi su izbili u utorak u regiji koja graniči s ukrajinskom sjeveroistočnom regijom Sumi. Dok su skupine antikremaljske milicije ranije pokretale prekogranične napade na pograničnu regiju Belgorod, ovaj upad uključuje više ukrajinskih jedinica, među kojima su i elitna 22. mehanizirana brigada i 82. zračno-jurišna brigada.

ISW je objavio da geolocirane snimke pokazuju da su ukrajinska oklopna vozila napredovala do položaja nešto više od 10 kilometara unutar ruske granice, dok su ruski izvori izvijestili da je osvojeno 11 naselja.

Foto: ISW / Zauzeti teritorij u Rusiji

Ukrajinske snage također navodno pokušavaju napredovati autocestom Sudža-Korenovo i sada se bore na rubovima ta dva naselja. Karta ISW-a također pokazuje kako su ukrajinske snage uzele ruske ratne zarobljenike u blizini Sudže, za koje je think tank rekao da ih je oko 40.

Neovisna ruska novinska kuća Agentstvo objavila je vlastitu kartu prijavljenih ukrajinskih dobitaka, za koju je rekla da je gotovo identična karti ISW-a. "Ovo područje pokriva 350 kilometara kvadratnih", objavilo je Agentstvo - što je teritorij otprilike veličine Philadelphije ili Atlante.

Kopirati
Drag cursor here to close