Pojas Gaze

Palestinski nogometaš i njegova obitelj poginuli u izraelskom zračnom napadu

Prošlog ponedjeljka, PFA je priopćila kako je nogometni sudac Hani Meshmeh podlegao ozljedama zadobivenim u izraelskom raketnom napadu u Pojasu Gaze tijekom svibnja.
Vijesti / Svijet | 23. 06. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinski nogometaš Ahmad Abu al-Ata i njegova obitelj su poginuli u svom domu uslijed izraelskog zračnog napada u Gazi, priopćio je Palestinski nogometni savez (PFA), prenosi Fena.

Sa Abu al-Atom (34), koji je igrao kao obrambeni igrač u Al-Ahliju iz Pojasa Gaze, poginula je i njegova supruga Ruba Esmael Abu al-Ata, zdravstvena djelatnica, i njihovo dvoje djece nakon što je napad iz zraka pogodio njihov dom u Gazi, priopćeno je iz PFA u subotu.

Lokalni mediji javljaju kako se napad dogodio u petak, ali PFA nije rekla o kojem se datumu konkretno radi.

VIše od 300 sportaša ubijeno

Prošlog ponedjeljka, PFA je priopćila kako je nogometni sudac Hani Meshmeh podlegao ozljedama zadobivenim u izraelskom raketnom napadu u Pojasu Gaze tijekom svibnja.

Više od 300 sportaša, sudaca i sportskih dužnosnika je ubijeno od početka konflikta u Gazi u listopadu prošle godine, a sva sportska borilišta na teritoriji su uništena, rekao je tijekom mjeseca predsjednik Palestinskog olimpijskog komiteta, Jibril Rajoub.

Među njima su nogometaš Mohamed Barakat koji je poginuo u izraelskom napadu u ožujku, i Mohamed Khattab, FIFA pomoćni sudac, koji je ubijen sa suprugom i četvero djece u napadu izraelskih snaga na naselje Deir Al Balah u veljači.

Istraga

Najmanje 37.958 Palestinaca je ubijeno, a 86.032 ozlijeđeno u izraelskoj ofenzivi na Gazu od 7. listopada, priopćilo je ministarstvo zdravlja u Gazi u nedjelju.

Prema izraelskoj računici, više od 1.200 ljudi je ubijeno, a 250 oteto 7. listopada, u prekograničnom napadu Hamasa, organizacije koju SAD i EU karakteriziraju kao terorističku, što je prouzrokovalo vojnu odmazdu u Pojasu Gaze.

Tijekom svibnja, svjetska krovna nogometna organizacija FIFA je naredila hitnu istragu povodom prijedloga PFA, koji je podržala Azijska nogometna konfederacija, da se Izrael isključi iz svih klupskih i reprezentativnih natjecanja zbog rata u Gazi.

FIFA je priopćila kako će se ovim pitanjem baviti na izvanrednom sastanku svog savjeta u srpnju.

Kopirati
Drag cursor here to close